cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Madrazo adverteix que el País Basc està «abocat» a unes eleccions anticipades

El coordinador d'Esquerra Unida-Esquer Batua parla a Palma sobre la situació basca

El diàleg sense exclusió de cap formació política és la fórmula que defensa Esquerra Unida-Esquer Batua (EU-EB) per establir els fonaments d'una solució política a la situació que viu el País Basc. Així ho va explicar ahir a Palma el coordinador general d'aquesta coalició política a Eukadi, Javier Madrazo, en una conferència-col·loqui per a militants i simpatitzants organitzada amb l'objectiu de transmetre'ls la posició de la formació davant del «problema terrorista» i la seva proposta a la resta de forces polítiques després de l'acord signat pel PP i el PSOE. Tot i que Madrazo reconeix que unes eleccions anticipades no resoldran res per si soles, hi «estam abocats» pel deteriorament institucional que viu el País Basc.

EU-EB defensa un marc de convivència per al País Basc basat en dos pilars: la defensa dels drets humans i la recerca d'una solució a la violència a través del diàleg. «la pau serà fruit del diàleg o no serà», va sentenciar el coordinador de la coalició a Euskadi. D'una banda, ETA «ha de deixar de matar», i de l'altra el PP «ha d'escoltar una societat que reclama diàleg». Amb aquesta posició, EU-EB es mostra, segons el parer de Madrazo, com la formació amb «més coherència i més solvència en la lluita per la pau».

El camí de la pau ha de deixar de banda interessos partidistes, va declarar en relació al pacte per les llibertats i contra el terrorisme subscrit pel PP i pel PSOE. Si tothom defugís el partidisme «estaríem en el principi de la fi» del conflicte. Madrazo va exposar les dues demandes que EU-EB fa en el marc del debat sobre l'esmentat pacte. Per un costat, que la pau és cosa de tots i, en conseqüència, el pacte «edificat sobre la base de l'exclusió s'ha d'obrir sense exclusions». De l'altre, s'han de dissenyar «escenaris de solució» que passin per la recuperació del punt 10 del pacte d'Ajuria Enea, aquell que especificava que la «solució negociada» és l'escenari final que cal «renegociar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris