muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Les cases on es facin obres en favor del medi ambient pagaran menys

Els propietaris de cotxes elèctrics pagaran la meitat de l'impost de circulació

L'Ajuntament de Palma, per petició de diferents partits de l'oposició, acceptarà rebaixar un 50 per cent l'impost per permís d'obres en una casa, si aquestes obres estan relacionades amb l'afavoriment de l'estalvi d'aigua o són favorables al medi ambient. Així s'ha decidit avui durant la Comissió d'Economia, on s'han debatut pressuposts i ordenances fiscals. Concretament a les obres que es facin per col·locar comptadors individuls o aljubs, la llicència municipal tindrà una reducció del 50 per cent.

La mateixa rebaixa tindrà el permís d'obres per col·locació de panells solars o la substitució del PVC per un altre material dins una casa (per exemple les canonades o les persianes). Així mateix, també s'ha aprovat que els propietaris de cotxes elèctrics pagaran la meitat de l'impost de circulació. El PSM havia demanat que el permís d'obres per estalvi d'aigua tingués una bonificació, però l'Ajuntament ha acceptat finalment fins a un 50 per cent igual que la proposta d'Esquerra Unida-Els Verds sobre rebaixa de l'impost en temes ambientals. Totes aquestes propostes es duran al proper ple.

Per altra banda, Cort també ha acceptat la possibilitat d'eliminar la taxa de 10 mil pessetes que ha de pagar un immigrant per reagrupament familiar (per dur un familiar seu a Palma) si es justifica que aquest immigrant està mancat de recursos econòmics. L'immigrant es podrà benecifiar de l'exempció d'aquesta taxa a través d'un informe dels serveis socials de Cort. En canvi, l'Ajuntament no ha acceptat cap al·legació per a la modificació dels pressuposts de l'any que ve que han proposat els diferents grups de l'oposició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris