nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

UGT amenaça de prendre a la força l'edifici dels jutjats socials perquè diu que són seus

UGT Balears ha anunciat la seva intenció de «prendre per la força» l'edifici ocupat fins ara pels jutjats socials (Magistratura de Treball), si la Comissió de Seguiment del Patrimoni Acumulat no els atorga la titularitat de l'immoble, d'uns 3.000 metres quadrats, i situat en ple centre de Palma. El Ministeri de Justícia ha informat la direcció d'UGT a les Balears que fins el gener no li farà entrega oficial de l'edifici, segons afirmà el dirigent d'UGT Joan Llobera.

La Comissió de Seguiment del Patrimoni Sindical Acumulat, integrada per patronals, sindicats i representants de diverses administracions, està estudiant la reivindicació d'UGT-Balears i preveu pronunciar-se «molt aviat» sobre la qüestió. El sindicat, que representa uns 20.000 treballadors a les Illes, no pot adjudicar-se l'immoble fins que la Justícia no li faci entrega de la clau. «Existeix un acord firmat el 1977 i nosaltres reivindicam l'usufructe de la part que ha estat ocupant Magistratura de Treball. Els soterranis ja els tenim i allà desenvolupa la seva activitat la nostra assessoria jurídica», explicà Llobera.

El 1977, UGT i CCOO es repartiren l'usufructe de l'immoble malgrat que ja estava ocupat per Magistratura de Treball, integrat a l'antic Sindicat Vertical. L'edifici de Palma, que està sent desallotjat pels funcionaris de l'Administració de Justícia, és el canvi de seu a sa Gerreria, no és l'única reclamació que té UGT sobre patrimoni Sindical Acumulat. També pugna per un altre immoble a Manacor. «L'edifici de Palma està en condicions molt dolentes i UGT intenta que la comissió de seguiment es faci càrrec de la seva reforma abans de fer-nos entrega de les claus», afirmà Llobera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris