algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El GOB concedeix el premi Ciment a Matas, Emaya i la FARB

Obtenen l'Alzina quatre municipis i l'ONG S'altra senalla

El GOB va lliurar ahir a Binissalem, amb motiu el seu 27è aniversari, els guardons Ciment i Alzina, que es concedeixen per castigar o premiar entitas o persones que promouen o duen a terme polítiques contràries (Ciment) o favorables (Alzina) al medi ambient, la natura i la solidaritat. Enguany els guanyadors del «prestigiós» premi Ciment han estat el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, la Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB, ara reanomenada Asaja-Balears) i l'Empresa municipal d'aigües i clavegueram, Emaya.

Miquel Àngel March explicà que el premi Ciment se l'ha guanyat enguany la FARB «per la campanya de mentides i intoxicacions que ha duit a terme contra la declaració de la serra de Tramuntana com a parc natural». Quant a Emaya, se li ha concedit el Ciment per la política «d'afavorir la construcció de plantes dessaladores i, en canvi, mostrar-se en contra de mesures d'estalvi d'aigua». El tercer premiat fou el ministre Jaume Matas «per la seva obsessió d'instal·lar plantes dessaladores pertot arreu i demostrar una actitud del tot agressiva cap al medi ambient». Els ecologistes havien atorgat el premi Ciment a la Conselleria d'Energia i Innovació Tecnològica «per haver fet un pla energètic que aposta per construir més centrals, crear gasos contaminants i per l'execució del nefast ParcBit». També optava al Ciment l'Ajuntament d'Andratx «perquè fa una gestió municipal de grues i de més ciment».

Quant al premi Alzina, que es concedeix per contribuir a millorar la qualitat mediambiental, va recaure en l'Ajuntament de Puigpunyent per haver promogut una campanya d'estalvi d'aigua i haver aconseguit resultats positius; a S'altra senalla/Botigues Solidàries per la tasca que du posant en pràctica el comerç just, una idea que desenvolupa des de fa anys; i als ajuntaments d'Artà, Son Servera i Capdepera, que «tot i les discrepàncies mantingudes s'han mostrat ferms en favor dels parcs de la serra de Tramuntana i Llevant». També optaren a aquest premi la plana d'internet MallorcaWeb per la seva tasca de difondre temes ambientals i causes solidàries; i els humoristes gràfics dels diaris mallorquins «per haver-se convertit en referències permanents per seguir la infomació i mantenir una actitud compromesa en defensa del medi ambient i de crítica en política ambiental de maquillatge».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris