nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Sa Costera i la depuradora de Palma són les obres d'aigües més llargues i cares

L'execució del transvasament de la font de Fornalutx es torbarà entre tres i quatre anys

80912

Margalida Rosselló i el batle de Sóller, Joan Arbona, vora el salt de sa Costera.

El transvasament de sa Costera i l'ampliació i remodelació de l'estació depuradora d'aigües residuals de Palma són les obres més llargues i més costoses en les quals els governs central i autonòmic negocien per arribar a un acord sobre el finançament d'obres hidràuliques de les Balears.

Com ja és sabut, el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i el Govern de les Illes Balears s'han intercanviat propostes de protocol en aquest sentit en tan sols una setmana. Dimecres passat, el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, lliurà en mà la proposta autonòmica al director general d'Obres Hidràuliques del Ministeri de Medi Ambient, José María Piñeiro. Només dos dies després, Matas feia pública la seva proposta, assegurant que no sabia res del protocol oferit per l'Executiu d'Antich.

En un cas o en l'altre, i suposant que aviat s'arribarà a un acord, l'execució del projecte de sa Costera (conducció submarina fins al port de Sóller i, des d'aquí, canalització port de Sóller-túnel-Palma) es perllongaria, com a mínim fins el 2003 o el 2004, segons el mateix Matas. Sigui quin sigui el termini, queden per executar uns 6.000 milions de pessetes, la pràctica totalitat del projecte, ja que es tracta d'una obra complexa. De moment, només hi ha instal·lada la conducció que arriba al túnel des de Sóller i la que passa per dins d'aquest.

L'altra gran actuació, pel seu volum econòmic, és l'ampliació de la depuradora de Palma, en què s'invertirien 4.245 milions de pessetes, amb un final d'execució previst per al 2002. El protocol proposat per Matas preveu la construcció de tots els projectes inclosos en el conveni hidrològic, que ell mateix impulsà com a president del Govern balear, i que sumen un total de 21.000 milions de pessetes. En aquest conveni es recullen projectes pendents que podrien rebre la denominació d'històrics, com són el mateix transvasament de sa Costera i el desviament del torrent de Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris