algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La manca de fonaments obliga a enderrocar la major part de les antigues cases de can Seda

Les antigues cases de can Seda han hagut de ser enderrocades quasi en la seva totalitat, malgrat que l'Ajuntament volia conservar-ne la tradicional fesomia. Les obres de construcció d'un centre de formació ocupacional en aquest immoble han tret a la llum la manca de fonaments que pateixen els antics murs. De fet, aquesta deficiència no s'havia trobat en el projecte inicial redactat i foren els operaris de l'empresa adjudicatària els que l'advertiren.

Aquesta circumstància ha fet que els tècnics hagin desestimat la possibilitat de conservar tots els murs, exceptuant-ne un d'ubicat a la part posterior, que sí que s'haurà salvat. Davant el perill que suposava fer feina amb aquests murs i el temor que, una vegada feta la reforma, les parets es cruiassin, l'Ajuntament va consentir que fossin esbucades. El batle, Bernat Coll, va explicar que no vàrem tenir altra alternativa. En principi el projecte preveia realitzar una obra similar a la de la Mina de sa Truiola utilitzant el màxim de la construcció original per mantenir el caràcter de l'immoble. El fet que no trobàssim fonamentació ho ha fet impossible.

Això, emperò, no ha afectat només els murs, sinó que també tota una sèrie d'elements singulars, com una escala i algunes arcades de pedra, també s'han perdut. Les conegudes cases de can Seda es troben situades al costat del nou teatre, encara en construcció. Varen ser comprades per l'Ajuntament l'any passat amb l'objectiu de rehabilitar-les i construir-hi un centre de formació ocupacional. Aquest projecte s'emmarcava dins d'un pla de construcció d'equipaments formatius de la Mancomunitat del Raiguer posat en marxa mitjançant ajudes procedents d'Europa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris