algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els residents a sa Calobra hauran de pagar per utilitzar el túnel de Soller

El batle Gómez critica que el Govern retiri una subvenció per fer gratuït el pas

87442

El Govern ha instat l'Ajuntament a negociar directament amb l'empresa explotadora per aconseguir un descompte en les tarifes.

Els residents de la zona de sa Calobra perdran a partir del mes de gener el seu dret a utilitzar de manera gratuïta el túnel de Sóller i hauran de pagar com la resta dels usuaris. Fins ara, els habitants d'aquest nucli no havien de pagar res gràcies a un conveni signat la passada legislatura entre l'Ajuntament i la Conselleria de Presidència.

Aquest conveni preveia que el Govern donaria 6 milions de pessetes anuals a l'Ajuntament per pagar a l'empresa que explota el túnel. El passat estiu el Govern ja va exposar la seva intenció d'eliminar aquesta subvenció el 2001 i instà l'Ajuntament a negociar directament amb l'empresa, tal com havia fet el Consistori de Sóller.

El conseller de Presidència, Antoni Garcies, defensa que el conveni existent amb Escorca discriminava altres pobles de la Serra com Fornalutx o Sóller, que no reben cap tipus de subvenció del Govern per abaratir les tarifes que paguen els seus veïns per passar pel túnel.

De fet, en aquests moments els sollerics tenen un descompte del 50% respecte de les tarifes normals. Aquesta reducció emperò és fruit d'un acord pactat directament entre l'Ajuntament i l'empresa explotadora. La supressió d'aquesta subvenció ha estat durament criticada pel batle d'Escorca, Antoni Gómez, (PP) que ha manifestat sentir-se discriminat pel Govern.

Gómez recorda que «necessitam ajudes perquè hem de fer front a moltes despeses derivades d'un turisme que no ens deixa beneficis, i, a més els nostres ingressos per imposts són molt reduïts ja que tenim molt poca població. El batle manifesta que que «no només no ens concedeixen les subvencions que demanam, sinó que ara ens lleven les ajudes que rebíem.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris