muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Els molins del municipi produiran energia eòlica per donar electricitat

El Ministeri de Medi Ambient invertirà 106 milions per realitzar l'experiment

El municipi de Campos serà objecte d'un experiment pilot que consistirà a restaurar i recuperar 10 dels 500 molins fariners i d'aigua que existeixen a la localitat perquè puguin reproduir energia eòlica i subministrar electricitat a una part del poble.

Aquest projecte suposa una inversió de 106 milions de pessetes que aportarà el Ministeri de Medi Ambient. Ahir matí, a l'Auditòrium de Campos, es va dur a terme la signatura del conveni de restauració ambiental a la qual hi va assistir el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, el batle de Campos, Andreu Prohens i el president de la companyia elèctrica Gesa, Bartomeu Reus.

A la firma del conveni intervenen d'una banda l'Institut de Diversificació a l'estalvi energètic que depèn del Ministeri de Ciències Tecnològiques, l'empresa Almonaina, que depèn del Ministeri de Medi Ambient, i d'altra banda, l'Ajuntament de Campos i l'empresa Gesa.

El ministre Matas va explicar que el procés experimental «es durà a terme a 10 molins que seran la font de producció de l'energia eòlica, mentre que Gesa es compromet a comprar aquesta energia al preu que estipula la llei».

Cada un d'aquests molins subministrarà electricitat a 15 habitatges, per la qual cosa, «si el projecte resulta positiu, s'ampliarà a la totalitat dels 500 molins que actualment existeixen al municipi de Campos», va concretar Matas.

Un altre objectiu del Ministeri de Medi Ambient és el de «dur aquest procés experimental a altres municipis que disposen d'aquests tipus de construccions, com per exemple, el Pla de Sant Jordi, on també hi volem fer una actuació similar a la de Campos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris