algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El Consell Insular d'Eivissa declara Bé d'Interès Cultural l'obra de Sert a Can Pep Simó

De les desset cases de la urbanització, Josep Lluís Sert n'és l'autor de set

«L'única cosa que hem fet a aquesta urbanització ha estat tractar de perpetuar un llenguatge, un sistema de formes que existia des de fa segles i adaptar-lo als usos i a les necessitats dels homes d'avui».

Aquesta és una de les explicacions que donà l'arquitecte català Josep Lluís Sert (Barcelona 1902-1983) sobre la urbanització de Can Pep Simó, a punta Martinet, un projecte que va començar a fer-se una realitat l'any 1964 i que ara ha estat catalogat com a Bé d'Interès Cultural (BIC) pel Consell Insular d'Eivissa, un títol que fins aleshores semblava destinat únicament als béns de l'anomenat patrimoni històric.

El reconeixement a aquesta petita joia de l'arquitectura moderna té el seu inici el mes de desembre de l'any 1998, quan, des de la demarcació pitiüsa del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears es cursà la proposta a la Comissió de Patrimoni del Consell Insular. Després de més d'un any de gestions, un dels somnis arquitectònics de Sert ha rebut el reconeixement de les institucions.

En el mateix moment en què el Col·legi d'Arquitectes decidí impulsar la catalogació com a BIC de la urbanització també va preocupar-se de trobar un nombre important d'adhesions per donar suport a la iniciativa. Entre les nombroses adhesions rebudes a Eivissa es trobaren, des del principi, aquelles arribades des de diferents escoles tècniques superiors i facultats d'Arquitectura de tot l'Estat, com també de col·legis d'arquitectes d'un bon nombre de comunitats autònomes.

Prestigioses institucions com la Fundació Miró de Barcelona o el Fòrum Unesco/Universitat i Patrimoni volgueren sumar-se al llistat de suports al qual, a títol personal, s'incorporà Daniel Giralt-Miracle, acadèmic de la Reial Academia de Belles Arts de Sant Ferran i gran coneixedor de l'illa d'Eivissa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris