algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Rebuig frontal de Medi Ambient a les ofertes de Matas sobre aigua

Afirma que les dessaladores faran xocar l'Executiu balear amb els ajuntaments

El director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, rebutjà ahir la proposta de protocol presentada despús-ahir pel ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, sobre infraestructures hidràuliques. Rodríguez Perea destacà que «l'oferta de Matas és idèntica a la que el Ministeri ha estat negociant durant els darrers mesos. No s'han molestat a llegir la nostra proposta.

A més, el protocol de Matas inclou obres no tan sols ja fetes, sinó pagades pel Govern autonòmic». Però Rodríguez Perea no s'aturà aquí. Qualificà l'oferta de Matas de «regal enverinat» perquè deixa a l'Executiu autonòmic el criteri de triar quines dessaladores vol fer: «Això no té altre objectiu que enfrontar el Govern amb els ajuntaments potencialment beneficiaris.

Si el Govern decideix no fer una dessaladora per innecessària o injustificada, el municipi on s'havia d'ubicar aquesta instal·lació protestarà per haver perdut el regal del ministre. Matas perllonga la polèmica, però no entra en un debat tècnic, seriós i rigorós sobre la necessitat o no de les dessaladores. I si entra en el debat, és per falsejar-lo».

Rodríguez Perea analitza la situació més enllà del seu àmbit d'actuació: «Amb les carreteres passa el contrari que amb l'aigua, però el resultat és el mateix: no rebem ni un duro. En el cas de les primeres, Madrid no vol finançar res perquè volem canviar el conveni. Amb l'aigua, volem fer el mateix que Matas va dissenyar i, així i tot, Madrid tampoc no vol finançar res».

El director de Recursos Hídrics també criticà Matas perquè «proposa obres a llarg termini, jo diria que mirant l'any electoral del 2003, però, mentrestant, les aportacions econòmiques assignades són pròpies d'un tot a cent. És a dir, fins el 2003, ens hem de conformar amb molt poca cosa. Tot plegat és una jugada política».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris