nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

La reobertura de la línia de tren tanca els camins de pas de les guardes a les finques de pastura

La reobertura de la línia de tren fins a sa Pobla suposa una passa endavant per a la millora del transport públic a l'Illa, però al mateix temps significa molts de maldecaps a una infinitat de propietaris de finques rústiques. Margalida Martorell i el seu home han vist com les vies del tren es transformen en un mur gegant que els impedeix continuar la seva habitual activitat pagesa. A més, diuen que ningú no els ha donat una solució.

El matrimoni té una explotació ramadera a la zona de can Caponet, al fons del camí de l'Sport Inca. La major part de terres que exploten tant per a cultiu com per a pastura de les vaques es troben just a l'altre costat de la via del tren. Fins fa pocs mesos, només havien de travessar un caminet per accedir a les terres passant per davall del pont de la carretera de Sineu. Ara, emperò, Serveis Ferroviaris ha tancat amb reixeta aquest camí sense que encara no se'ls hagi donat una alternativa vàlida.

Margalida Martorell explica que per dur les vaques fins a les finques ara han d'anar a cercar el pas soterrat que hi ha abans de l'Sport Inca, a quasi un quilòmetre de distància i després intentar que el ramat travessi la carretera de Sineu. Això suposa un gran perill, per no parlar de la pèrdua de temps, per la qual cosa d'ençà que han instal·lat la reixeta no han tret les vaques a pasturar i les alimenten amb farratges.

El mateix problema d'accessibilitat es produeix quan s'ha de dur la maquinària pesada fins a les finques, ja que s'ha d'emprar la carretera de Sineu. El matrimoni afirma sentir-se del tot enganat tant pels Serveis Ferroviaris com per l'Ajuntament, ja que afirmen que els prometeren que els farien un pas per al bestiar. A més, com altres veïns de la zona, reclamen la construcció d'un pont al camí de can Caponet que els solucionaria tots els problemes. Serveis Ferroviaris creu que el pont no és viable tècnicament, però els pagesos, com altres veïns, creuen que es pot fer si s'expropia una casa que hi ha a la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris