muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Les obres de rehabilitació de Can Oleo seran una realitat a partir del 2002

La UIB i el Col·legi d'Arquitectes convocaran un concurs d'idees per a l'any que ve

Les obres de restauració i rehabilitació de l'edifici de Can Oleo, construcció del segle XV i propietat de la Universitat de les Illes Balears (UIB), podrien començar a partir de l'any 2002. Així ho assegurà ahir la vicerectora d'Extensió Universitària i Activitats Culturals de la UIB Mercè Gambús durant l'acte de la presentació oficial dels plànols i del pla funcional de aquest valuós edifici "antiga seu de la Societat Arqueològica Lul·liana", al qual també assistiren el rector de la Universitat, Llorenç Huguet, el vicerector d'Infraestructures i Medi Ambient Gabriel Moyà, l'arquitecte Joan Morey i el vocal de la Junta del Col·legi Oficial d'Arquitectes Artur Vila.

Un cop executada ja la primera fase consistent en un estudi arqueològic dirigit pel professor d'Història de l'Art Josep Morata, la UIB i el Col·legi d'Arquitectes signaren dies abans un conveni de col·laboració a partir del qual convocaran un concurs d'idees i avantprojectes, en àmbit nacional, per a la definició arquitectònica, constructiva i econòmica de la reforma de can Oleo. Les bases i el termini d'inscripció d'aquest concurs són a punt de ser publicades i els arquitectes inscrits tindran, en principi, fins al proper dia 7 de maig del 2001 per presentar els seus projectes, que seran estudiats per un jurat presidit pel rector i que tindrà representants de l'Ajuntament de Palma i la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear, a més de dos arquitectes de prestigi designats conjuntament entre la UIB i el col·legi d'arquitectes i un arquitecte designat pels concursants. La resolució del concurs s'espera per a maig del 2001, amb la qual cosa el projecte es podria posar en marxa a partir del mes de juny.

Mercè Gambús qualificà la jornada d'ahir com a «dia històric», pel que suposa poder iniciar la rehabilitació efectiva d'aquest edifici d'origen medieval de finals del segle XV, situat al nucli antic sobre un subsòl de tradició islàmica, i que ha experimentat una acumulació de testimonis històrics des del segle XV fins al segle XX. Tot això serà possible gràcies a un acord plurianual de suport econòmic per a la rehabilitació entre la UIB i el Govern balear sobre un pressupost de 400 o 500 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris