nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Cort supera un any de dubtes i anuncia que no soterrarà les Avingudes

Durant dos mesos es paralitzarà el trànsit en una part del centre

Cort ha renunciat de manera definitiva i després de mesos d'indecisió a soterrar les Avingudes, una mesura que constituïa la principal característica de la segona fase del projecte del parc de les Estacions. El regidor d'Urbanisme, Rafael Vidal, presentà ahir la modificació del projecte, les obres del qual començaran a finals de gener. Les obres duraran un any, però la interrupció del trànsit previst a les Avingudes «serà només de dos mesos» i tan sols en un sentit de la circulació, (la part on es troba l'antic Palacio Avenida).

La segona fase del projecte tindrà com actuació més important la remodelació de l'actual configuració de la plaça d'Espanya, la qual s'amplia fins al peu dels edificis limítrofs, de manera que desapareixeran les voravies i el trànsit al voltant de la plaça. La zona per a vianants s'incrementa un 40% per cent respecte al projecte original, amb més de 12.000 metres quadrats, ja que s'inclou la plaça Marie Curie i la plaça Porta Pintada. Un altre canvi important és la creació de fins a 180 noves places a l'aparcament subterrani previst, que tindrà tres nivells i capacitat per a 831 vehicles.

L'estacionament s'ubicarà entre el carrer Marquès de la Fuensanta, les Avingudes i el parc de les Estacions i ocuparà una superfície d'aproximadament 6.700 metres quadrats. La segona part del projecte s'excutarà a l'interior del parc de les Estacions. Així es milloraran els accessos al parc, els vials i la jardineria, es baixaran les dunes i s'incrementarà el nombre de jocs infantils. «La passarel·la serà desmuntada en part amb l'objecte de fer-la més accessible a les persones amb minusvalideses», explicà Vidal.

Cort ha renunciat a no soterrar les vies de circulació de les Avingudes, «perquè Dragados no podia garantir l'execució de les obres en un termini de dotze mesos i això feia que s'allargassin massa les obres en detriments dels ciutadans». Altres arguments són perquè el Govern abandonaria el Consorci del parc de les Estacions si es feien aquestes obres i perquè existia la possibilitat de trobar restes arqueològiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris