nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La Cooperativa de Sóller presenta el primer oli novell del 2000, «un producte natural»

El conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, va presidir ahir dematí a la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller la presentació del primer oli novell fabricat amb la collita del 2000 i també la ja tradicional degustació de pa amb oli que des de fa uns anys organitza la Cooperativa per aquest temps per promocionar el que qualifiquen com a «producte natural i de qualitat». Amb la seva presència Mateu Morro va voler donar suport una vegada més a la tasca d'elaboració d'aquest producte secular que ara s'obté amb la utilització de la més moderna tecnologia i dels fruits procedents dels oliverars de Tramuntana com són les olives verdes.

Enguany, i com a novetat, a més de presentar-se la collita del 2000, la Cooperativa ha presentat un nou producte, que anomena Oli extra. Segons el gerent de la Cooperativa, Josep Oliver, entre les noves tecnologies incorporades a la producció de l'oli d'oliva s'ha d'esmentar la instal·lació fixa de nitrogen en alguns dels dipòsits d'oli a fi de dotar-los d'una atmosfera inert que asseguri millor la conservació i la qualitat final del producte.

La presència de Morro va ser aprofitada per molts dels convidats per preguntar-li sobre les noves ajudes del PDR (Pla de Desenvolupament Rural). El conseller va assegurar que, de moment, no disposava de dades concretes del que pot significar a la Vall aquest pla global de millora del camp mallorquí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris