muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els abocadors incontrolats tancaran durant el primer trimestre del 2001

Medi Ambient fa costat a Eduard Servera davant la querella criminal

Els abocadors incontrolats de Capdepera, Sant Llorenç, Artà i Son Servera es tancaran dins el primer trimestre de l'any que ve. Aquesta és la decisió que ahir al capvespre varen prendre els batles de cada un d'aquests cinc municipis, que es reuniren amb el director general de Residus, Nicolau Barceló i amb el conseller de Medi Ambient del CIM, Miquel Àngel Borràs. Segons explicà Nicolau Barceló, «la reunió va ser molt positiva, ja que tots estiguérem d'acord en el fet que els abocadors s'han de tancar com més prest millor. Jo vaig lliurar una còpia del pla director de residus a cada un dels batles perquè puguin estudiar tot allò que contempla».

Barceló afirmà també que en aquest pla «es contempla l'entrada en funcionament de la planta de triatge de Manacor, el projecte de la qual ha estat modificat, ja que en principi s'havia rebutjat a causa de la seva envergadura. Ara que s'ha modificat, però, la Conselleria considera que el projecte està força bé». Barceló afirmà que l'objectiu principal del tancament col·lectiu d'abocadors dels municipis del Llevant és el fet que suposen un greu impacte per al medi ambient de l'Illa, ja que s'hi recullen més de 70.000 tones de fems cada any, i això és una quantitat bastant considerable».

El director general de Residus explicà que el Govern i per tant la Conselleria de Medi Ambient «donen total suport a Eduard Servera, batle de Son Servera, enfront de la querella criminal que li interposaren els germans Pallicer quan el batle va tancar l'abocador de s'Estepar, que l'empresa dels Pallicer tenia en funcionament». A més, Barceló comentà també que d'aquí a molt poc temps es posarà en funcionament la planta de triatge de ses Fontenelles, ja que només cal acabar de tramitar la llicència d'activitats. A partir de llavors tots els residus de construcció s'hauran de dur a aquesta planta situada al terme d'Artà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris