muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Jutges i fiscals progressistes tracten els drets dels sectors desafavorits

Dones, menors, estrangers i treballadors centren la reunió a Palma

Les comissions executives estatals de Jutges per la Democràcia i de la Unió Progressista de Fiscals (UPF) es reuneixen des d'ahir a Palma per consensuar documents i conclusions per a la millora de l'Administració de Justícia i per tractar de la protecció dels béns jurídics dels sectors més desafavorits: treballadors, violència domèstica, estrangers, menors, medi ambient, etc. Aquesta és la primera vegada que ambdues executives es reuneixen i les entitats respectives tenen intenció de donar continuïtat a aquests contactes.

Les executives foren rebudes ahir en audiència pel president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich en el Consolat de la Mar. Allà, la portaveu de Jutges per la Democràcia, Montserrat Comes, es referí davant la premsa a la reforma de la Llei d'estrangeria, que criticà perquè es realitza «sense consens, a diferència del text anterior. No era necessària la reforma. El Govern central ni tan sols s'ha donat temps per comprovar els resultats positius i negatius de la seva aplicació».

Concretament, Comes digué que «totes les persones tenen drets, independentment del lloc on han nascut. No es pot prohibir el dret de reunió i de manifestació. A més, s'amplia de 2 a 5 anys el temps perquè els immigrants puguin regularitzar la seva situació. Això, òbviament, no fa més que perllongar la situació d'irregularitat».

Finalment, la portaveu de Jutges per la Democràcia afirmà que «les estadístiques sobre violència domèstica, una autèntica xacra social, són eloqüents i obliguen l'Administració a fer un esforç per poder atendre aquests casos de manera adient. Cal reconèixer que ja s'hi fan esforços, però les mateixes estadístiques diuen que aquests no són suficients». Les jornades de Jutges per la Democràcia i la Unió Progressista de Fiscals també es dedicaran a estudiar els indults recents concedits pel Govern de José María Aznar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris