algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La vaga afectà un 65% dels funcionaris illencs

La concentració davant la Delegació del Govern tan sols pogué reunir 700 treballadors

68412

700 persones es manifestaren davant la Delegació del Govern.

P. Bota.

«La nostra estimació global és que aquesta vaga ha estat un èxit». Així qualificà Juan Herranz, portaveu dels sindicats convocants, la vaga realitzada en el sector públic, que va deixar ahir les diferents administracions que actuen al país sota mínims.

Els sindicats asseguraren que el seguiment mínim va situar-se al voltant del 60% dels treballadors convocats, i el sector sanitari i el de l'Educació varen ser els dos en què es registrà una major incidència, amb un 80 i un 85% de participació, respectivament. «A la resta de les administracions el seguiment ha estat del 65%, que és una xifra prou significativa per a les Balears», afegí Herranz.

Aquestes dades varen ser oferides davant dels prop de set-cents treballadors de la funció pública que es varen concentrar ahir a les portes de la Delegació del Govern per exigir la inclusió de la clàusula de revisió salarial en els seus convenis; el dret a la negociació col·lectiva i la fi de la pèrdua de poder adquisitiu. S'ha de destacar que la vaga era convocada a nivell estatal i que el seguiment s'establí en un 80% en conjunt.

Herranz va explicar als concentrats que «hem pujat a veure Catalina Cirer, però com és habitual no hi era, i resulta que no és de vaga. Avui no ens ha rebut ni el secretari, ho ha hagut de fer el vicesecretari». Les dades de participació en la vaga oferides pels sindicats discrepen de manera notable amb les oferides pel Govern balear. Segons l'Administració autonòmica, tan sols un 9% dels treballadors (4.500 persones) han secundat l'aturada convocada a nivell d'Estat pels sindicats; la Conselleria d'Educació és on major incidència ha tingut la protesta, amb un 28'9% del seu personal donant suport a les reivindicacions del sector, sense comptar els treballadors dels centres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris