nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Els veïns de can Caponet exigeixen a SFM un accés per a les seves finques

Serveis Ferroviaris proposa traçar un nou camí travessant la finca de Son Frares

Els veïns de can Caponet exigeixen als Serveis Ferroviaris que construeixi un accés còmode i ràpid per arribar a les seves finques després que la reobertura de la línia ferroviaria de sa Pobla hagi tallat els seus camins. Un nombrós grup d'afectats es va reunir ahir al matí amb els tècnics d'SFM i amb el batle, Pere Rotger, per intentar arribar a una solució. Els veïns es queixen que amb el tall del camí han de fer una gran volta de quasi tres quilòmetres per arribar a les seves propietats des de la carretera de Sineu utilitzant altres camins rurals que es troben en molt mal estat.

A més, afirmen que han d'usar el camí vell de Muro, que té una sortida extremadament perillosa per incorporar-se a la carretera de Sineu. Els veïns reclamaven a SFM la construcció d'un pont per salvar la via, però s'ha comprovat que és tècnicament inviable. Per fer un pas elevat hi ha un excés de pendent, i un pont soterrat tampoc no es pot fer a causa de l'inestable terreny que hi ha a la zona.

Els afectats proposaven com a alternativa el traçat d'un camí paral·lel a la via, que no es pot fer a causa de l'existència d'una casa sobre un talús que podria caure. Per aquest motiu els tècnics ferroviaris proposen un accés utilitzant el camí que passa per Son Frares, després d'haver arribat a un acord amb la propietat. Els veïns volen, però, que aquest camí sigui més ample perquè hi puguin transitar camions i maquinària agrícola, per la qual cosa seria necessari realitzar algunes expropiacions de terrenys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris