nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Personal funcionari i laboral de Cort no secunden per igual la vaga

La brigada d'obres anà a treballar com un altre dia qualsevol

La regidora de la Funció Pública de Cort, Maria Teresa Jiménez, qualificà la vaga d'ahir de «dispar» perquè hi va haver llocs com ara Son Pac, on el 90% dels membres de la brigada municipal anaren a fer feina com un dia qualsevol. Per contra, la incidència va ser elevadíssima, d'entre el 75 i 80%, entre els funcionaris que treballen de cara al públic, tant els dels departaments de població, estadística com els de tresoreria. És per això que en nombres globals, de les 442 persones que anaren a treballar a les dependències municipals, només 190 feren vaga; xifra que representa ni més ni menys que un 30'06%.

Quant a les corporacions locals i segons dades aportades per Delegació de Govern, a les Administracions de fins a 5.000 habitants com ara l'Ajuntament de Llubí i el de Petra la incidència de la vaga va ser zero. Com també ho va ser a una corporació de fins a 20.000 habitants com és Binissalem. A Pollença, la imatge va canviar, allà el 25% del personal laboral féu vaga, xifra que es reduïa a un 4% del funcionariat. En pobles de fins a 50.000 habitants és a l'Ajuntament de Calvià on funcionaris (5'08%) i personal laboral (3'19%) varen seguir en major mesura la protesta.

En els serveis perifèrics de l'Administració General de l'Estat, a les Balears la incidència només va ser del 13'75%. A més va ser similar entre el personal laboral (14'65%) i funcionaris (13'46%). Al Consell només s'aturaren els funcionaris, un 30%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris