muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Sa Costera vessa ara a la mar quasi un milió de litres diaris d'aigua potable

Margalida Rosselló es desplaçà ahir en barca fins a la font per comprovar-ne el cabal

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, acompanyada pel director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, i pel batle de Sóller, Joan Arbona, es va desplaçar ahir fins a la font de sa Costera per comprovar personalment les mesures donades pels equips que Recursos Hídrics ha instal·lat recentment a la surgència, i constatà que en aquests moments la font vessa directament a la mar un cabal de 40.000 litres cada hora, una quantitat que serviria per abastar una població de 200.000 habitants.

La visita de la consellera a la font ha estat motivada, segons manifestacions de la mateixa Rosselló, per demanar una vegada més al Ministeri de Medi Ambient que acceleri d'una vegada el projecte de transvasament d'aquesta gran quantitat d'aigua fins a Palma. Segons el director general de Recursos Hídrics, «aquest cabal que actualment du la font és baix devora el seu potencial real, que és molt superior i que podria solucionar el problema de manca d'aigua que patim». Segons Rodríguez, en aquests moments la dessaladotra de Palma dóna un cabal de 50.000 litres per hora, «només 10.000 litres més de la que aquí es perd dins la mar en el mateix temps».

Antoni Rodríguez va explicar també que, a més dels mesuradors de cabal, la Direcció General ha instal·lat a sa Costera altres aparells destinats a conèixer la qualitat de l'aigua i descartar-ne qualsevol tipus de contaminació, fins i tot les d'origen natural. El director general va recordar que tot i la urgència de dur aquesta aigua cap a Palma el Ministeri només té una partida de 100 milions, i assegurà que aquest transvasament té un cost de 7.300 milions de pessetes, la qual cosa exigeix una decisió ferma del Ministeri de Jaume Matas si es vol dur a terme, decisió que de moment no arriba.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris