muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

L'agricultura balear rebrà 25.000 milions públics fins l'any 2006

La Conselleria espera un efecte multiplicador de 60.000 milions

El conseller d'Agricultura, Mateu Morro, presentà ahir el Pla de Desenvolupament Rural (PDR), que fixa una inversió de 25.561 milions de pessetes per al període 2000-2006 amb l'objectiu d'aconseguir dinamitzar la societat i l'economia del medi rural de les Balears. Aquestes ajudes, que suposaran una aportació anual de 4.200 milions de pessetes, beneficiaran directament o indirectament els més de 230.000 residents que integren l'entorn rural de la Comunitat i podran incidir sobre 325.000 hectàrees de terreny.

La Unió Europea i el Govern de les Illes Balears finançaran un 45 i un 35 per cent del PDR, respectivament, mentre que el Ministeri d'Agricultura n'assumirà el 20 per cent restant. La inversió pública, segons apuntà el conseller, «pot generar un efecte multiplicador sobre l'economia de les zones rurals de prop de 60.000 milions de pessetes». Mateu Morro subratllà la importància del PDR per al futur agrari i ramader de les Balears, alhora que destacà que amb aquestes aportacions «aconseguirem que aquest sector sigui modern, competitiu i multifuncional».

Aquest pla estableix 18 línies d'ajuda que permetran dur a terme 60 accions de millora distintes, la qual cosa, en opinió del conseller, «expressa la diversitat de possibilitats que ofereix aquest projecte». Tres són els eixos sobre els quals es basa aquesta iniciativa: impulsar la consolidació del teixit rural social, fomentar el desenvolupament i la diversificació econòmica i, en tercer lloc, promoure la protecció del medi ambient. La primera línia d'acció es dirigeix a la millora i la modernització de les explotacions agràries amb una inversió prevista de 7.130 milions de pessetes en set anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris