nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El Govern fa un calendari comercial de festius per salvar els recursos judicials

El decret estableix nou dies, mentre que el sector en consensuà quatre i mig

La directora general de Comerç, Antònia Allés, es va reunir ahir amb els representants del sector per tancar el calendari d'obertura comercial en festius de l'any 2001. Així, l'any que ve els comerços de les Balears podran obrir durant quatre festius i mig, corresponent la mitja jornada al 12 d'abril, Dijous Sant. L'acord amb tot el sector ha estat difícil ja que les grans superfícies es negaven a negociar menys de nou dates, que és el calendari mínim que estableix el decret estatal. Per la seva banda, la UGT pretenia que es mantinguessin els dos festius inicials.

Aleshores el Govern amenaçà d'imposar un calendari amb nou festius poc comercials (els darrers diumenges de cada mes menys els d'estiu i Nadal) i, d'aquesta manera, forçà les grans superfícies a negociar menys dies però més rendibles. Finalment, i després de l'acord, el calendari d'obertura en festius inclou el Dijous Sant, el 12 d'octubre i el 8, 16 i 23 de desembre. No obstant això, i a causa de l'amenaça que sigui recorregut, el Govern haurà de publicar un calendari amb nou festius encra que quatre d'ells (20 de maig, 17 de juny, 26 d'agost i 23 de setembre) seran ficticis i de farciment».

Així mateix, quedà clar que «existeix un pacte entre les parts però, en cas que no l'acompleixin, modificarem el calendari i posarem els dies que menys els convenguin», assenyalà. Per una altra banda, la llei de comerç tampoc no serà aprovada aquesta setmana, ja que Unió Mallorquina vol que el text es debateixi en el Parlament perquè sigui consensuat abans de passar pel Consell de Govern.

Per tant, la Vicepresidència del Govern, que controla la Conselleria d'Economia, encara no té del tot fermat poder treure endavant aquesta llei, coniderada com a bàsica per aconseguir el suport del petit comerç envers el Govern de Progrés. Però el posicionament d'Unió Mallorquina és prou clar i contundent perquè les coses es facin d'una manera molt diferent de com ho voldrien treure endavant Pere Sampol i el seu equip.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris