lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Els mestres protesten en massa i deixen els escolars sense escola

Malgrat les advertències, hi va haver pares que dugueren els infants als centres

Els centres educatius públics varen viure ahir una jornada totalment atípica. La vaga dels funcionaris hi va tenir molta d'incidència i pràcticament el 80% dels professors varen decidir no impartir les seves classes. Així i tot, foren molts els pares que decidiren acompanyar els infants a escola «perquè no tenim molt clar si el professor dels nostres fills fa o no la vaga». Així que molts de nins varen anar a l'escola... i se'n tornaren a casa.

«De totes maneres, hi ha hagut irresponsables que han deixat els seus infants al centre, amb els riscs que això ha suposat, però per sort no s'han registrat incidents», explicaren els diversos sindicats. Els directors, caps d'estudi i secretaris no varen fallar al seu lloc de feina, però, en general, els infants quedaren sense classe (i una bona festa que feren). Els més afectats varen tornar a ser els pares, que varen haver de cercar solucions d'allò més diverses per suplantar l'escola.

A la Universitat de les Illes Balears (UIB), entre el personal d'administració i serveis, la vaga tingué una incidència mínima. Un sondeig realitzat entre aquests professionals posà de manifest que només 12 treballadors dels 400 contractats secundaren la protesta. Entre el professorat es notà una afluència menor si es compara amb la d'un dijous qualsevol, però no es va poder comptabilitzar perquè molts d'alumnes ja no pujaren al campus. Un professor explicava davant la Delegació del Govern que la participació a la UIB no se sabrà fins d'aquí a uns dies, quan els passin un formulari per no pagar-los el dia d'ahir. I és que l'honradesa és fora de dubte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris