nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El McDonalds funciona fa tres mesos sense llicència d'obertura

El restaurant de la cadena d'alimentació Mc Donalds d'Inca funciona des de fa mesos sense llicència d'obertura. Així ho va confirmar el tinent de batle de la localitat, Bartomeu Seguí, que es va negar a fer més declaracions. Per la seva banda, fonts de la Conselleria de Sanitat han informat que els seus tècnics varen emetre un informe desfavorable a la situació de l'establiment alimentari, a causa de la seva proximitat amb el cementeri.

L'informe també assenyala que la instal·lació del Mc Donalds va en contra d'un article del reglament de Policia sanitària mortuòria que prohibeix l'obertura d'un local d'alimentació a menys de 150 metres d'un cementeri. Concretament, es tracta de l'article 41 del decret 105/97 de dia 24 de juliol, publicat al Bocaib el mes d'agost de 1997. El tinent de batle d'Inca, Bartomeu Seguí, va qualificar, en un ple municipal, la normativa de «caduca», quan precisament ell exercia el càrrec de director general de Consum del Govern de les Illes Balears el temps en què era vigent la norma.

Ja fa temps que la Conselleria de Sanitat va remetre el seu informe a l'Ajuntament inquer. No obstant això, la Sala encara no ha tramitat la documentació al Consell, que serà l'òrgan que haurà de decidir si concedeix o nega la llicència. Si transcorren sis mesos des que l'establiment va sol·licitar la llicència d'obertura i els propietaris del local continuen sense resposta, alguns juristes diuen que el silenci administratiu permetrà que el local continuï obert.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris