muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El PP sol·licita al Govern balear que pressuposti la compra de les Ufanes

L'Executiu acceptà destinar-hi la simbòlica quantitat de 1.000 pessetes

El Partit Popular va presentar ahir una esmena davant del Parlament demanant que el Govern de les Illes Balears destini una partida pressupostària oberta de 300 milions de pessetes per a la compra de la finca de les fonts Ufanes. La intenció dels populars era que el Govern destinàs 300 milions dels 330 milions de la partida pressupostària que té per a l'adquisició de finques. Per la seva banda, el Govern va acceptar obrir la partida, però només amb mil pessetes en lloc dels 300 milions que demanaven els populars. No obstant això, va explicar que estudiarà l'augment d'aquesta partida quan es determini el preu de la finca.

El portaveu del Partit Popular, Jaume Font, va destacar aquest acord parcial i va titllar de «ridícul» el fet que el Govern no es vulgui comprometre més. Malgrat això, Font va assegurar que està tranquil perquè, va dir, considera que el seu objectiu ja està mitjanament complert. El Govern balear va acordar, el mes de novembre passat, declarar monument natural les fonts Ufanes amb l'objectiu de preservar-ne el cabal d'una possible sobreexplotació. Aleshores, la propietat de la finca va manifestar que aquesta declaració era una «maniobra política per obligar-los a afluixar i vendre la finca al Govern».

El batle de Campanet, on es troben les fonts, Francesc Aguiló, va manifestar, per la seva banda, que aquesta era una mesura «eficaç» que, posteriorment, hauria d'anar acompanyada de la compra de la finca, que és allò que ara demanen els populars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris