lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Energia garanteix que el gasoducte no implica instal·lar grans dipòsits

Sant Joan de Déu continua com a punt d'arribada més probable

La consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrdia Ramon, acompanyada pel director general d'Energia, Joan Perchés, llançà ahir un missatge tranquil·litzador als veïns del Coll d'en Rabassa i explicà que l'arribada del gasoducte per aquest punt de la badia de Palma, que encara no es pot donar per definitivament decidit, si bé té moltes probabilitats de ser el finalment triat, no suposarà la instal·lació de dipòsits d'emmagatzemament ni cap altra infraestructura de risc.

Ramon atribuí la inquietud dels residents d'aquesta zona de Palma a una confusió amb les que serien les infraestructures del transport de gas en vaixells i la corresponent planta de regasificació, que necessitarien la instal·lació de dipòsits de gran mida. En tot cas, Sant Joan de Déu, segons el pla director sectorial, quedaria com a espai de reserva energètica per a la possible instal·lació de turbines de gas. Ramon explicà que «tanmateix, el gasoducte, en arribar a la superfície terrestre, es ramificarà, en canonades grosses i petites, per la xarxa de distribució. En aquest sentit, el risc no seria major que el que hi ha ara i el mateix per a tots els ciutadans de Palma».

No obstant això, la responsable d'Energia assenyalà que «la ubicació exacta de l'arribada del gasoducte serà determinada per la presència de nuclis habitats, però també pels estudis, que ja s'estan realitzant, metre per metre, sobre la fauna i la flora dels fons marins de la badia de Palma per definir quin és el millor trajecte del gasoducte en aquest tram final. Cal tenir en compte que, des dels 50 metres de fondària fins a la costa, el gasoducte ja no anirà enterrat, sinó que continuarà damunt la superfície del fons marí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris