muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Més de 47.000 persones grans del país han de menester ajuda per sortir de casa

Sa Nostra presentà un informe que explica la situació social d'aquest grup poblacional

Gairebé 48.000 persones majors de la Comunitat Autònoma balear tenen problemes de mobilitat que els afecten de manera greu en la seva vida quotidiana. Tant és així que tenen grans dificultats per poder accedir de manera autònoma al domicili propi, perquè els seus problemes els impedeixen pujar escales o obrir portes entre altres tasques vitals.

D'aquests, 12.530 tenen dificultats greus que els impossibilita moure's per dins la pròpia casa familiar sense ajuda. Aquestes són algunes de les esgarrifoses dades de l'informe sobre necessitats prioritàries de les persones grans que ahir va presentar als mitjans de comunicació Andreu Ramis, cap de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra. L'informe assenyala que al país hi ha un total de 118.607 persones grans "entenent aquest concepte com a majors de 65 anys", la qual cosa representa un 14'9% de la població total de les Illes.

Ramis va destacar l'elevat índex d'incidència de les malalties degeneratives nervioses en aquest segment de població. Tant és així que el Parkinson afecta més de 7.600 persones i l'Alzheimer més de 9.900. Ramis va destacar també la solitud severa que pateixen alguns dels ancians d'aquesta comunitat com un dels seus problemes cabdals, però sobretot va destacar els grans dèficits assistencials que es viuen al país per atendre aquestes perones majors.

De fet, entre el 1994 i el 1998 el nombre de persones majors va augmentar 7.000 persones, però tan sols es crearen 35 places residencials, és a dir, una plaça per cada 200 persones grans. «El que està clar és que en aquests moments falten moltes de places perquè hi ha més de 1.400 persones que són en llista d'espera per entrar a les residències públiques, espera que pot arribar a durar 12 mesos i hem de fer feina».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris