algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Anul·lades les llicències de la línia d'alta tensió Santanyí-Portocolom

Foren concedides a Gesa sense una declaració d'interès general

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha anul·lat les llicències concedides pels ajuntaments de Santanyí i de Felanitx a la instal·lació d'una línia d'alta tensió entre la subestació elèctrica de Santanyí i Portocolom. Aquesta línia de Gesa, de 66 quilovats de potència, amb una longitud de 15 quilòmetres i composta per prop d'un centenar de torres d'uns 20 metres d'altària, està pràcticament acabada, si bé encara no és operativa.

La titular del jutjat ha declarat la nul·litat de les llicències municipals perquè no van acompanyades de la corresponent declaració d'interès general, que només pot ser atorgada per la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca. Gesa demanà les llicències de Santanyí i Felanitx sense haver sol·licitat abans la declaració d'interès general, requisit que la jutgessa Carmen Frigola ha considerat ineludible.

Ambdós ajuntaments concediren els permisos municipals sense comptar amb la declaració, si bé, amb posterioritat, els seus respectius plens presentaren requeriments a Gesa, sense força legal, demanant el soterrament de la línia i evitar així un important impacte paisatgístic. La demanda fou presentada per una desena de propietaris de finques afectades per la línia d'alta tensió. En realitat, la demanda representava el total de 168 propietaris afectats, que, a més, presentaren 739 signatures davant els ajuntaments contra la línia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris