algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Munar fa un balanç positiu del 2000 i diu que el Pacte avança en el «bon camí»

El canvi «sense traumes» i les transferències als consells, els punts destacats per UM

La presidenta d'Unió Mallorquina (UM) i del Consell Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, va fer ahir un balanç «molt positiu» del 2000 perquè entén que hi ha prou elements en la política autonòmica, en general, i mallorquina en particular, per assegurar que «avançam pel bon camí». Munar va subratllar especialment un «canvi de Govern sense traumes» i les transferències de les competències d'ordenació del territori i d'afers socials com a elements més rellevants del primer any complet del Pacte de Progrés en el Govern des de l'inici de la legislatura.

Amb tot, la presidenta dels nacionalistes de centre mallorquins va advertir que el 2001 hauran d'estar «resolts la majoria de problemes» que afecten els ciutadans de les Illes Balears i Pitiüses. La solució de les principals problemàtiques passa per dos tipus de mesures: utòpiques i realistes. Munar va convocar els mitjans de comunicació mallorquins a la típica recepció nadalenca que UM celebra any rere any a la seva seu de Palma.

«Cada any el nostre missatge desperta un cert interès i una certa morbositat», va dir la presidenta del CIM en referència als auguris nadalencs d'UM per al futur immediat, però enguany va avisar que «difícilment podem fer cap aportació» perquè el passat cap de setmana la formació política que presideix «ho va dir» en un procés congressual que la va reafirmar a ella en el lideratge per aclamació de la militància.

«Fan falta solucions», va reiterar ahir com ho havia fet el dissabte dia 9 de desembre al Conservatori de Pama en el seu discurs de cloenda. I en aquesta màxima va justificar l'obsequi de la formació als mitjans de comunicació: un patinet. «Solució a la problemàtica de la ciutat perquè no contamina i facilita la circulació», va justificar Munar. I a continuació va animar tothom: «Comencem a colcar a partir d'avui mateix». I és que el medi ambient va centrar els desigs de la presidenta d'UM per al 2001, que no es va estar de qualificar el projecte del nou recinte firal de «pegats divertits» molt allunyats de les «solucions definitives».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris