nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Els aparcaments de Santa Eulàlia i Cort seran eliminats per la reforma

A principi d'any començaran les obres, que duraran 4 mesos

L'Ajuntament de Palma iniciarà a principi d'any la restauració de les places de Cort i de Santa Eulàlia, que tindrà com a novetat, entre d'altres, la supressió de tots els aparcaments, la supressió de les voravies a canvi d'un empedrat i la regulació del trànsit. Les obres tindran una duració de quatre mesos. A la plaça de Cort es respectarà l'actual empedrat i se n'afegirà un de semblant a la resta de la plaça. També es col·locaran bancs de pedra viva mirant en diferents angles. L'aturada de taxis i els aparcaments desapareixeran. El presupost del projecte és de 50 milions i els arquitectes són Xisco Pizà i José Navarro. La intenció del projecte és la de respectar la concepció actual de la plaça com espai buit enfront de l'Ajuntament.

Pel que fa a la plaça de Santa Eulàlia, també s'eliminaran les voravies, hi haurà un empedrat únic i es mantindrà l'espai dedicat pels cotxes oficials de les institucions. Quant a la regulació del trànsit, es col·locaran una sèrie de pilons per tal de regular el trànsit en aquesta zona. El trànsit transcorrerà des del carrer Cadenes i el carrer de Morey, passant per emmig de la plaça. L'aquitecte del projecte és Alejandro González.

Per compensar el dèficit d'aparcaments de la zona, l'Ajuntament té intenció d'utilitzar un solar de la plaça del Pes de la Palla per habilitar aparcaments subterranis i també la possibilitat de construir un edifici per tenir aparcaments d'altura. Sembla que aquest solar és propietat del Bisbat i si no s'arribàs a un acord amistós, l'Ajuntament l'expropiaria. Cort calcula que amb aquests terrenys s'aconseguirien devers 400 places, si només es fan apacarments subterranis o 800 en cas de fer-ne també en superfície. Per donar aquest ús al solar Cort haurà de modificar el Pla General de sa Calatrava. Pel que fa a l'aparcament que s'havia d'instal·lar en el barri de Sant Francesc, finalment Cort ha optat per descartar-lo. No obstant això, el Consistori té intenció de crear més places d'aparcaments a la porta de Santa Catalina, a la plaça del Tub, la plaça d'Espanya i en el carrer Rubén Darío comunicant amb el passeig de Mallorca. Cort també té la intenció de crear un total de 1.100 places en el barri de sa Gerreria. S'ha de recordar que en el passat mes de novembre, l'Ajuntament va habilitar tres nous aparcaments provisionals en les barriades de Son Real, Son Gotleu i Son Roca. La suma dels tres, situats en solars per a altres usos, fan un total de 660 places.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris