algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'Administració garanteix els serveis bàsics a la vaga de funcionaris d'avui

El personal docent de les escoles i dels instituts públics no impartirà classes

Els organismes autonòmics garanteixen per avui la prestació de serveis en el registre de personal, en atenció al públic i en el personal d'emergències, malgrat la vaga convocada per tots els sindicats en els diferents sectors de la funció pública. Així ho comunicà ahir la conselleria d'interior, qui fixà els serveis mínims a la Comunitat. Així les coses, tant Interior com delegació de Govern explicaren que es confirmen totes les plantilles en emergències sanitàries, protecció civil i seguretat. Aquests treballadors realitzaran la seva jornada com qualsevol altre dia laboral.

Així les coses, la conselleria on hi haurà més personal de forma obligatòria serà la de Medi Ambient, on treballaran 32 persones. Als departaments de Sanitat s'han fixat uns mínims de set persones als que sumaran els 303 empleats de les entitats sanitàries públiques Gesma i Serbasa. Pel que fa a les escoles, s'ha confirmat que un total de 700 persones atendran tots els centres públics de Balears, ja que els serveis mínims obliguen al director, el cap d'estudis i el secretari de cada centre a ser present en el seu lloc de feina en funció del seu càrrec.

Per la seva banda, la Delegació del Govern va informar que almanco 202 funcionaris estatals varen cobrir els serveis mínims en les corresponents dependències. Així mateix, es va remetre un comunicat als mitjans de comunicació on es va explicar que «la delegació del Govern no ha tengut la necessitat de dictar els serveis mínims entre el personal sanitari ja que cada centre ha pactat prèviament amb la seva respectiva plantilla els torns necessaris per assegurar l'assistència sanitària a la ciutadania».

Els sindicats recordaren a la ciutadania que és necessari que «ajornin les seves visites programades no urgents als centres de salut» i als pares que s'abstenguin de dur als seus fills als centres escolars públics, ja que els serveis mínims fixats en el sector de l'educació «no donen perquè les escoles es converteixin aquest dia en una guarderia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris