algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Finalitza la restauració dels murals descoberts a l'ermita de la Victòria

Els historiadors creuen que les antigues pintures podrien datar del segle XVII

Les antigues pintures murals que varen ser descobertes recentment als murs de l'ermita de la Victòria han recobrat part de la vida que varen tenir gràcies a la restauració integral que s'hi ha fet. Aquestes obres d'art es varen detectar durant les obres de reforma que es varen realitzar a l'edifici. El regidor de Patrimoni, Miquel Llompart, i l'equip de restauradors i historiadors que han pres part en l'operació varen presentar ahir horabaixa el resultat final de les tasques duites a terme durant el darrer mes. En les feines de restauració s'hauran invertit prop de 800.000 pessetes.

Les pintures que han estat tretes a la llum representen cinc motius que podrien formar un conjunt, segons han explicat els membres de l'equip de restauradors. El mural inclou la imatge d'un drac alat, una creu amb les armes de Crist, una església, una regent i un petit vaixell. Durant molts d'anys aquestes pintures han estat tapades per capes de calç, com a resultat de les emblanquinades que s'han practicat a les parets de l'edifici.

Precisament aquesta circumstància juntament amb l'escassa humitat que hi ha a l'edifici han estat decisives per a la seva conservació. Els restauradors creuen que el mural podria ser molt més gros originàriament, ja que s'han trobat trossos de paraules tallades que podien tenir la seva continuació en altres murs. Segons les opinions aportades pels historiadors, les pintures podrien haver estat realizades aproximadament durant el segle XVII.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris