nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Joan Rotger és elegit com a nou president de la Mancomunitat

Els municipis socialistes s'hi oposaren criticant la presidència rotatòria

El batle de Selva, Joan Rotger, és el nou president de la Mancomunitat del Raiguer després que ahir fos escollit per majoria simple amb el suport de set dels onze municipis. Rotger succeeix així el nacionalista batle de Campanet, Francesc Aguiló, que havia dimitit en compliment de l'acord pactat a principi de legislatura per establir una presidència rotatòria entre tots els partits.

Els representants socialistes dels ajuntaments de Binissalem, Lloseta i Marratxí, votaren en contra de la investidura tot oposant-se altre cop al sistema de rotació al davant de la Mancomunitat. El batle de Binissalem, Salvador Cànoves, que actuà com a portaveu dels socialistes va reivindicar que aquest sistema «no té cap sentit perquè romp la dinàmica de la Mancomunitat» i el qualificà de retard.

Així, els socialistes tornaren a defensar que es mantingués un sol president els quatre anys de legislatura i que aquest fos un membre del PSM. Cànoves defensà que l'elecció del president s'ha de fer seguint criteris polítics. En aquest sentit, explicà que «tots els ciutadans ens han triat per criteris polítics i tots venim aquí a fer política». Continuà argumentant que la gestió que es fa des de la Mancomunitat té uns criteris polítics malgrat que després s'aprovin les coses per consens.

Des del PSM i el PP, els batles d'Alaró i Consell, Josep Gomila i Joan Bibiloni contestaren als socialistes defensant en primera instància que fins ara el nou sistema havia funcionat. A més, defensaren la seva vigència per la gran pluralitat política i al fet que no hi hagués cap partit amb majoria de batles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris