algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Mesquida tractarà amb Madrid la capacitat d'endeutament illenca

El conseller d'Hisenda demanarà més inversions a través del REB

El recurs interposat l'any 1992 pel Govern central presidit pel socialista Felipe González contra l'impost ecològic aprovat pel Govern autonòmic presidit per Gabriel Cañellas l'any 1991 i que va acabar amb una sentència del tribunal Constitucional (TC), coneguda dijous passat, que l'anul·la, ha posat en guàrdia el conseller d'Hisenda i Pressuposts de l'Executiu balear, Joan Mesquida. El Govern haurà de negociar ara la capacitat d'endeutament de la Comunitat Autònoma, que és avui limitada.

Mesquida acudirà a Madrid divendres vinent per entrevistar-se amb la secretària d'Estat de Pressuposts, Elvira Rodríguez, amb l'objectiu de demanar al Govern central que «faci venir a les Balears més inversions» mitjançant el desenvolupament del Règim Especial per a les Balears (REB), segons que va explicar ahir el conseller en els passadissos del Parlament.

«Com a conseller, he de cercar una solució a un problema extraordinari que s'ha generat amb l'impacte negatiu de la sentència per a la Comunitat Autònoma», va dir ahir Mesquida. El Govern s'aferra a una clàusula de l'anterior Govern que assenyala que s'hi hi hagués una sentència negativa s'obre una possibilitat de negociació, segons el conseller, qui va deixar clar que el Govern espanyol no té cap responsabilitat en la declaració d'inconstitucionalitat.

Divendres, Mesquida tractarà el tema amb la secretària d'Estat de Pressuposts per tal que es produeixi una «resposta» i que la sentència, que té un impacte econòmic negatiu quantificat en 25.000 milions de pessetes per a la hisenda illenca, per tal que aquesta «no suposi un problema de gestió» quant a la capacitat d'endeutament en el 2001.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris