muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

L'avaria de Son Sant Joan la causà un defecte de disseny a la central elèctrica

El ministre Cascos dóna avui explicacions a la Comissió d'Infraestructures del Congrés

La pana que es va produir a Son Sant Joan el passat 21 d'octubre fou a causa d'un defecte de disseny en els sistemes redundants de subministrament d'energia a la central elèctrica. Aquesta pana impedí que la nova central pogués alimentar l'aeroport de Son Sant Joan entre les 06.00 i les 12.30 hores, i fou a causa d'un error en el disseny dels sistemes redundants de subministrament de la central segons han pogut confirmar les companyies aèries afectades després de finalitzar l'auditoria tècnica d'Aeroports Nacionals i Navegació (AENA).

L'avaria tècnica es va produir a les barres de distribució d'energia de 15.000 volts, i afectà tant les barres que en aquell moment estaven actives com les alternatives. Els equips d'emergència, que funcionaren perfectament, no pogueren subministrar l'energia perquè l'avaria es trobava entre aquests equips i la terminal.

L'auditoria tècnica ha detectat que l'errada es produí a l'entrada d'energia elèctrica procedent de GESA «el redundant del subministrament a la terminal saltà, i com que el redundant estava tan a prop de la línia d'emergència (menys de 30 centímetres) provocà que es cremàs aquest redundant, i això impedí que entràs en funcionament, la qual cosa propicià que fallàs tot i deixàs de subministrar-se fluid elèctric a la terminal».

Les mateixes fonts apunten que l'errada de disseny és la plasmació d'aquests sistemes de subministrament de la central elèctrica «han passat durant el temps que està en funcionament aquesta central elèctrica tots els controls sense que els tècnics no detectin cap anomalia».

El ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, en aquest sentit, compareixerà avui davant la comissió d'infraestructures del Congrés per contestar les preguntes del diputat socialista José Segura, que en sol·licità la compareixença perquè expliqui, de manera raonada i amb responsabilitats «el col·lapse» que patí Son Sant Joan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris