algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Saturació a Urgències de l'hospital Son Dureta

La normalitat mai no arriba al principal centre hospitalari de les Balears

Quan un acudeix a Urgències de Son Dureta per primer cop i presencia com és el que hauria de ser una zona sense problemes, en realitat s'amunteguen llits i més llits amb malalts als quals no els separa ni un mil·límetre. Això passava ahir mateix. No obstant això, quan aquesta situació es considerada per l'hospital com a «normal» és el moment quan en realitat es veu que quelcom important està fallant.

Malgrat la lamentable situació d'ahir "no pel fet que els malalts no estiguin ben tractats i assistits, que no és per res el cas, sinó pel fet que amb un llit aferrat a l'altre no hi ha intimitat possible" la trentena de pacients que s'aglomeraven a la sala d'urgències no és res comparat amb el que passa en els mesos crítics. A l'hivern i en plena epidèmia de grip "que encara ha d'arribar" en aquesta zona d'espera hi ha hagut fins a 104 pacients a l'espera d'un llit.

Son Dureta, amb els seus mitjans, que són els que hi ha, atén totes les urgències que se li plantegen. El personal d'urgències viu amb estrès continu per atendre tots els casos (més de 300 urgències diàries de mitjana) i un cop resolta la seva urgència no sempre és possible trobar un llit buit en aquest hospital o a un altre de l'Illa, per la qual cosa han de romandre a urgències fins a tenir un llit lliure.

A vegades passen unes hores però tambe poden passar un dia i fins i tot diversos mesos de més saturació (gener-febrer). En altres ocasions es manté el pacient en urgències per a un millor control, ja que a la planta el contacte amb el metge és molt més esporàdic. Aquesta espera a urgències no és agradable, tal com assenyalen els mateixos afectats perquè a més del seu mal han d'aguantar els seus companys d'habitació. L'espai de l'àrea d'urgències de Son Dureta és del tot insuficient i així en zones de pas hi ha seients on descansen els malalts o lliteres que esperen ser traslladades. No hi ha espai per a tothom i la solució només és una: Son Llàtzer; però aquest hospital continua en obres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris