algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Una nau d'Ucraïna fa reactivar el sistema antiradiactiu del Port

L'«Old Lady» navega sota pavelló maltès i transporta llenya

Un vaixell procedent d'Ucraïna i carregat de llenya per a foganya ha obligat l'Autoritat Portuària a reactivar els controls radiològics al port de Palma. La nau, anomenada Old Lady, va arribar a la badia de Palma el passat dia 24 de novembre, però la seva entrada en aigües del Port no es va produir fins el dia 29. Des de llavors ençà és amarrada al moll de Sant Carles, al dic de l'Oest i s'està procedint a la descàrrega de les seves bodegues, una operació molt laboriosa que ha hagut de menester un complex sistema de grues per mor de la fragilitat del material.

El vaixell navega sota pavelló maltès i va embarcar el seu carregament en el port ucraïnès de Berd'ans'ke. El port es troba situat a la mar d'Azov i des d'allà va travessar l'estret de Kertx, la mar Negra, l'estret del Bósfor, el mar de Màrmara, l'estret dels Dardanels i després entrà a la mar Egea i d'aquí a la Mediterrània fins arribar a la badia de Palma.

El president de l'Autoritat Portuària, Francesc Triay, va explicar a Diari de Balears que «el consignatari de la càrrega ha presentat tots els informes necessaris sobre els nivells de radioactivitat i aquests en cap cas no superen les quantitats que es consideren normals». Aquests informes varen ser remesos a Protecció Civil i a la Conselleria de Medi Ambient, que varen autoritzar l'entrada al moll del vaixell i la descàrrega de la fusta de les seves bodegues.

Segons va explicar Triay, aquest certificat de nivell radiològic s'exigeix a tots els consignataris o armadors de vaixells procedents dels ports ucraïnesos i d'altres països on la càrrega pogués estar afectada per perill radiològic. Hi ha la circumstància que l'any passat ja varen arribar a aigües mallorquines vaixells d'Ucraïna amb idèntic carregament, tot i que l'Old Lady no es trobava entre les naus que feren escala a Palma. Aquest fet motivà que Autoritat Portuària demanàs el certificat per primera vegada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris