nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els sindicats criden a la vaga demà més de 27.000 funcionaris de l'Administració

L'STEI assegura un seguiment massiu a les escoles i centres educatius del país

Els sindicats UGT, CCOO, CSI-CSIF, STEI, UFP, SUP i ANPE han convocat més de 27.000 funcionaris de les Balears a la vaga general de demà a les administracions públiques per reivindicar la recuperació del poder adquisitiu dels sous, la inclusió de les clàusules de revisió salarial en els negociacions i el manteniment de l'oferta pública d'ocupació, així com el dret a la negociació col·lectiva.

Els sindicats convocants, que representen un 90% dels treballadors dels diferents sectors, explicaren ahir que «som l'Estat d'Europa amb més precarietat laboral en l'administració pública» i que la vaga és «en defensa dels drets de la ciutadania a gaudir d'uns correctes serveis públics». Tot fa pensar "si les enquestes dels sindicats són bones" que el seguiment de la vaga de dijous vorejarà el 100%. «Si no esperàssim una gran participació no convocaríem la vaga».

Les negociacions per establir els serveis mínims ha estat dura i llarga per part dels sindicats i a cada sector s'ha negociat de manera individual. De totes maneres, sols quedaran oberts alguns registres de les conselleries, es garanteix la seguretat dels edificis i procediments administratius molt urgents. Per això ahir es va recordar a la ciutadania que «entenguin que avui és un dia en el qual estam lluitant també pels seus drets, per tant des d'aquí hem de fer una crida i demanar que s'abstenguin d'emprar determinats serveis, ja que en general no podran ser atesos en cap de les administracions».

Un dels sectors més afectats serà el de l'educació, ja que fonts de l'STEI confirmaren que «les nostres enquestes ens fan predir un gran índex de seguiment de la vaga». Precisament el sindicat d'ensenyament va denunciar ahir l'abusiu dels serveis mínims, que finalment quedaren establerts en la presència del director i el cap d'estudis al centre, així com el secretari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris