nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Una xarxa d'època islàmica abastirà set comunitats de regants amb aigua depurada

Les set comunitats de regants que aprofitaran l'aigua depurada pel sistema terciari de la depuradora de Capdepera rebran aquesta aigua a través d'una xarxa de síquies del temps islàmic. D'aquesta manera, tornarà a reviure una important zona agrícola del municipi gabellí que ara, i des de fa bastants anys, es troba en estat d'abandonament a causa de manca d'aigua per regar.

La xarxa de regadiu comença a sa Bassa d'en Falunyes, a na Maians, i enllaça les set comunitats fins a arribar a Canyamel. Aquestes set comunitats són can Mora, es Baladre, can Massanet, es Marxando, es Clovaanell, sa Bassa Martina i can Deià.

El batle de Capdepera, Joan Pascual (UCAP), va remarcar durant la inauguració del sistema terciari de la depuradora de Cala Rajada «que el projecte de les instal·lacions per utilitzar el sistema terciari es va concebre des d'un principi per depurar l'aigua i a la vegada aprofitar-la per regar els prats que conformen les set comunitats de regants que s'estenen al llarg del torrent de Canyamel».

El batle va anunciar també que en aquests moments «ja hi ha moltes sol·licituds de pagesos que volen aprofitar aquesta aigua depurada per regar, allò que passa és que fa falta un projecte complementari per a una nova xarxa de distribució». Així mateix, Joan Pascual va aprofitar per demanar al Govern que «faci els estudis necessaris per poder donar resposta a totes les peticions que hi ha ara i a les que vindran en un futur».

Per la seva banda, el president del Govern balear, Francesc Antich, va voler mostrar el seu agraïment a les diferents institucions i persones que han fet possible que set comunitats de regants de Capdepera puguin fer ús d'aigua depurada per sistema terciari: «És una satisfacció molt gran que tanta gent pugui gaudir d'aquest servei i que molta altra n'estigui a l'espera».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris