algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els sindicats criden els funcionaris a la vaga de dijous tancant-se a Hisenda

Reivindicaran «el dret a la negociació col·lectiva» rebutjat pel Govern Aznar

«No volem continuar perdent poder adquisitiu. Des de l'any 91 hem perdut 13 punts i és l'hora de dir basta». Així explicava ahir Miquel Àngel Bordoy, secretari d'acció sindical d'UGT, el tancament a la delegació d'Hisenda d'uns cinquanta delegats d'Hisenda per protestar contra les condicions laborals a la funció pública i per anunciar la vaga general que el proper dia 14 pot deixar les administracions sense cap mena de servei.

El tancament a la delegació d'Hisenda va ser considerat com un «acte simbòlic» que serveix per continuar el calendari de manifestacions preparat en àmbit estatal per part de la coordinadora sindical que agrupa CCOO, UGT, CSI-CSIF, CIG, ANPE i STE, amb el suport de SUP i UFP, organitzacions amb més del 90% de representativitat al sector i es va desenvolupar durant poc més de mitja hora sense que s'haguessin de destacar incidents de significació.

Els sindicats s'oposen en rodó que la pujada salarial prevista per al 2001 sigui d'un 2% «perquè en els darrers anys hem tingut pujades per davall de l'IPC o congelació». En el cas de l'any que ens ocupa els funcionaris de les diferents administracions han augmentat el seu sou un 2%, mentre que la pujada de l'IPC interanual ha superat en algunes comunitats el 4%.

«El que volem és que en el futur totes les negociacions incloguin una clàusula de revisió salarial per tal que els nostres sous sempre siguin, com a mínim, iguals a l'IPC». El problema principal que s'han trobat els sindicats ha estat que el Govern Aznar ha sortit molt reforçat després de guanyar per majoria absoluta les darreres eleccions generals i està intentant evitar així com sigui la negociació col·lectiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris