lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El recinte firal es començarà pel setembre amb sis mesos de termini

Aquesta setmana se'n decidiran definitivament les altures i el volum

El director de Fires i Congressos de les Balears (FCB), Mateu Crespí, confirmà ahir a Palma, abans de participar en la junta directiva de l'Associació de Fires Espanyoles que es du a terme a la capital balear, que les obres del recinte firal de Palma s'iniciaran el proper setembre, «si les coses van bé».

D'aquesta manera, Crespí destacà que el calendari previst per a l'execució del projecte de l'espai firal de Palma «es complirà» i explicà que el termini ha estat ampliat de tres a sis mesos a petició dels arquitectes, ja que així es vol eliminar que «sorgeixin partides no pressupostades pel que fa a les obres». Per tant, «abans de l'estiu esperam tenir la certificació de l'obra i del projecte d'execució per començar la construcció pel setembre», indicà.

El director de Fires i Congressos es referí d'aquesta manera a les crítiques que ha rebut el projecte del recinte firal, ja que en el disseny guanyador apareixen dos edificis que, per la seva altura i volum, no han agradat a una part de la ciutadania balear, la qual cosa obrí la possibilitat que es retardin les obres. Sobre aquest punt, Crespí subratllà que aquests edificis «no són problemàtics per a Fires i Congressos», a més de dir que la volumetria que es presentà en el projecte era orientativa. Aquesta setmana acordarem la volumetria necessària».

A més, durant aquesta setmana també es durà a terme l'estudi geotècnic del terreny, que és «l'informe bàsic que necessiten els arquitectes per començar les obres», ha apuntat el director de FCB. D'altra banda, el sector serveis factura 400.000 milions de pessetes anuals gràcies a l'activitat firal que es desenvolupa a Espanya, segons revelà ahir el president de l'Associació de Fires Espanyoles (AFE), Juan Garaiyurrebaso, abans de la reunió que la junta directiva d'aquesta entitat manté a Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris