algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Les subvencions seran sotmeses a més controls i a tràmits més àgils

El Govern ja té enllestit l'avantprojecte, que preveu un registre d'ajudes públiques

El conseller de Presidència, Antoni Garcies, presentà ahir l'avantprojecte de llei de subvencions, que podria iniciar la seva tramitació parlamentària el proper mes d'abril i que és un dels acords del programa del Govern de Progrés.

L'objecte de la llei és establir el règim jurídic de les subvencions a la nostra Comunitat, amb un àmbit institucional d'aplicació que abraçaria el Govern de les Illes Balears, els consells insulars, els ajuntaments (parcialment) i el consorcis amb finançament majoritari de l'Executiu autonòmic. El text de l'avantprojecte ja ha estat remès a totes aquestes administracions i també a la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears, presidida per la batlessa de Calvià, Margarita Nájera.

Garcies destacà que «la llei és molt necessària perquè fins ara no hi ha hagut una regulació global de les subvencions, únicament uns reglaments dispersos. Amb la nova normativa, el control i la transparència de les ajudes seran majors, però, alhora, s'agilitarà i millorarà la seva tramitació».

Els principals objectius de la llei són: establir uns criteris d'actuació per a totes les administracions, garantir per llei que els principis de publicitat, concurrència, objectivitat i transparència regiran en la concessió de les subvencions i realitzar un tractament integral (no únicament financer, com fins ara) del règim d'ajudes en un únic text legal. Aquest darrer punt es refereix al control del compliment de les intencionalitats de la subvenció, i no tan sols de comprovar la despesa a través de la presentació de factures.

A més, s'intenta simplificar els procediments per tal d'aconseguir unes subvencions més ràpides i menys burocràtiques. En aquest sentit, s'evitarà que els sol·licitants hagin d'aportar documentació que ja estigui en mans de l'Administració i no caldrà constituir comissions avaluadores quan les quantitats siguin inferiors a vuit milions de pessetes o quan el procediment no s'hagi de resoldre per concurs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris