nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'antic canó de la penya Roja tornarà al seu lloc i es restaurarà la talaia

La peça s'haurà de col·locar amb un helicòpter

L'Ajuntament d'Alcúdia vol retornar a principi d'any l'antic canó a la talaia de la Penya Roja i aprofitar per recuperar tot l'entorn. Amb aquesta finalitat s'estan a punt d'enllestir tots els preparatius necessaris per a una operació que resultarà ben espectacular. Així el regidor de Patrimoni, Miquel Llompart i l'aparellador municipal, Daniel Piñeiro, varen fer una excursió fins al lloc on es troba el canó per estudiar la millor manera de traslladar-lo a causa del difícil accés a la zona. L'emblemàtic canó, que pesa al voltant de 700 quilograms, va ser mogut del seu lloc original per uns vàndals fa alguns anys.

Ara l'Ajuntament muntarà tot un desplegament per tornar-lo al seu lloc. Per això serà necessari reformar l'entorn en el qual es trobava. En principi les obres de reforma consistiran a empedrar de nou tot el terra per dipositar-hi la gran base de fusta on el canó serà col·locat. Aquesta peça, ja acabada, és una reproducció de la que antigament suportava el pes del canó. El gran problema existent és que el difícil accés fins a la talaia. Per això, l'Ajuntament fa comptes demanar a la Conselleria de Medi Ambient que cedeixi un helicòpter que s'encarregui tant de pujar la base de fusta com després col·locar el canó al seu lloc.

El regidor Llompart va comentar que «la consellera Rosselló es va comprometre a deixar-nos un aparell quan acabàs la temporada de risc d'incendis». Abans que es dugui a terme aquesta complicada operació serà necessari acabar les obres d'empedrat per garantir la seguretat del canó. El tècnic Manuel Piñeiro va explicar que, a més de l'empedrat, s'aixecarà un muret de protecció tal com ho mostren les restes documentals que encara es conserven. A més a més, es clavarà el canó al terra per evitar que torni a ser mogut i es col·locarà una placa on s'expliqui la seva curiosa història.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris