nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Policies i experts d'arreu d'Europa porten a debat la immigració

La delegada del Govern presentà les jornades apel·lant a la tolerància

El seminari sobre La gestió de la seguretat en les organitzacions multiètniques, organitzat per la Direcció General de la Policia i finançat pel programa Odysseus de la Comissió Europea, va reunir ahir distints especialistes i policies de l'àrea d'Immigració per debatre els nous problemes de seguretat derivats dels fluxos migratoris. La delegada del Govern, Catalina Cirer, presentà el cicle de ponències i assegurà que «no es tracta de solucionar un problema, el de la immigració, sinó d'un fenomen que hem d'atendre amb normalitat. Ens hem d'esforçar per aconseguir l'equilibri necessari per construir un entorn multiètnic i tolerant», afegí.

En la presentació del seminari, el director de l'Institut d'Estudis de la Policia, Manuel Correa Gamero, indicà: «Arran de la immigració sorgeixen a Espanya problemes relacionats amb l'educació, sanitaris, socials... que necessiten un reajust per part de la societat. Només quan aquest procés fracassa es requereix la intervenció policíaca. És necessari establir un mètode de feina per intercanviar les pràctiques més efectives en matèria policíaca per fomentar la convivència».

Per altra part, el comissari general d'Estrangeria i Documentació de la Policia, Manuel Prieto, assegurà ahir, fent referència a les Balears, que l'actuació de la Policia en aquest àmbit és «suficient». Després concretà que és a les zones costaneres de l'Illa on es detecten «destacats focus d'immigració atès el seu auge econòmic, però no suposen problemes de seguretat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris