muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

El Suprem condemna a 14 anys un home que matà la dona al Polígon de Llevant

La víctima havia denunciat i abandonat el seu marit

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 14 anys de presó per a Rafael Cobo, l'home que assassinà la seva dona, que l'havia abandonat després de denunciar que era víctima de maltractaments. Els jutges han rebutjat el recurs de la defensa, que sol·licitava una reducció de la pena. Cobo es troba ara a la penitenciaria de Palma.

Els fets es produïren la nit del dia 15 de novembre de 1997 al Polígon de Llevant. Ja feia diverses setmanes que Rafael i la seva dona havien romput la relació. L'esposa havia abadonat l'habitatge i havia estat acollida a un centre de dones maltractades. Això no obstant, havia demanat al jutge que li concedís el gaudi de la seva casa familiar i l'hi havien concedit. En aquell moment Rafael ja no tenia clau de l'habitatge, però aconseguí entrar. Abans que Ana Maria Muñoz arribàs al pis l'acusat amagà un ganivet de cuina sota la coixinera de la casa.

Després discutí amb la dona, que es veié sorpresa per l'atac del seu marit, que li clavà el ganivet. La víctima sortí de la seva habitació, passà per davant de la seva filla i li demanà que li llevàs el ganivet de l'esquena. Després es desplomà i morí desagnada. La filla intentà sortir de l'habitatge i demanar ajuda, però el seu pare l'hi va impedir. La mantingué retinguda diversos minuts fins que ell sortí corrents i es marxà. Però en pocs minuts s'entregà a la Guàrdia Civil reconeixent que havia matat la seva esposa.

El jurat popular declarà l'acusat culpable d'assassinat. Encara que, el jurat acceptà que hi havia els atenuants de penediment espontani i que la situació mental de l'acusat era lleugerament minvada. Precisament aquests dos atenuants varen ser la base que defensà l'advocat Tomeu Oliver per demanar que es reduís la condemna, encara que aquesta proposta ha estat rebutjada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris