nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

El Govern admet que amb l'ecotaxa denunciada no podrà ingressar res

Un recurs judicial impediria gastar-ne la recaptació, que només podria ser teòrica

88872

Assemblea de la Federació Hotelera de Mallorca per rebutjar l'ecotaxa.

El Govern de les Illes Balears assumeix que podria no disposar de la recaptació de l'ecotaxa si aquest impost s'aprova i és recorregut davant el Tribunal Constitucional. Així ho manifestà ahir el conseller de Presidència, Antoni Garcies, qui indicà que es podria repetir el mateix cas que l'impost ecològic aprovat pel Govern del PP presidit per Gabriel Cañellas l'any 1991 i anul·lat per sentència, coneguda el passat dijous, del Tribunal Constitucional.

Com ja és sabut, aquesta sentència es deu a un recurs interposat el 1992 pel Govern central presidit pel socialista Felipe González. Les empreses afectades presentaren també recursos davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears, que sempre donà la raó a l'Executiu autonòmic, però en arribar aquests recursos al Tribunal Suprem, aquest ordenà el 1995 que l'impost ecològic podria ser recaptat a través d'avals bancaris, però el Govern balear no podria fer ús d'aquests ingressos, precisament en espera de la sentència del Constitucional. Així, l'impacte econòmic de la resolució de l'alt tribunal es quantifica en 25.000 milions de pessetes, segons explicà la setmana passada el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida.

Si l'actual Govern de les Illes Balears aprova definitivament l'ecotaxa, el seu camí podria ser molt semblant, segons reconegué el conseller Garcies. El Govern d'Aznar, d'igual manera que passà amb l'impost ecològic o Isiquema, podria recórrer l'ecotaxa davant el Constitucional en considerar una doble imposició sobre l'activitat turística, tal com han advertit destacats membres del PP balear. Així, si l'impost ecològic ha suposat una interferència en l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), d'àmbit municipal, l'ecotaxa podria incidir a l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA), encara que l'actual Executiu autonòmic ho nega, expressa una plena confiança en el text i assegura que no hi ha doble fiscalitat sobre l'activitat turística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris