muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Acomiaden un capità que volia cobrar per haver rescatat un vaixell

Reclamava una indemnització de 108 milions per coordinar l'acció

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha confirmat l'acomiadament contra un capità de navegació de la marina mercant, que treballava per una empresa pública, que va intentar cobrar pel seu compte una indemnització de 108 milions de pessetes per evitar el naufragi d'un vaixell a Eivissa.

El mariner treballava per a l'empresa Sasemar. Es tracta d'una societat de caràcter públic que es dedica al salvament marítim. El dia 6 de desembre de 1997 aquest empleat es trobava de guàrdia en el Centre Regional de Coordinació de Salvament de Palma i se sol·licità el seu trasllat a Eivissa per assessorar el capità marítim de l'illa. La telefonada estava relacionada amb l'incident sofert pel vaixell de càrrega Rolon Bahia de Alcudia que es trobava a la deriva, prop de l'illa de Conillera, després de produir-se un desplaçament de la càrrega.

El vaixell, abandonat a la seva sort, i escorat perillosament a un costat, no es podia propulsar. La intervenció de l'operatiu de rescat evità que el vaixell sotsobràs. L'empleat va ser qui va coordinar el treball dels tres remolcadors que participaren en el rescat. Aquest treball, segons assenyala la sentència, la realitzà com enviat de Sasemar i no pel seu compte. A més, en el rescat s'empraren vaixells i mariners d'empreses concertades per la societat pública de salvament. El capità, en contra de l'ordre de la seva empresa Sesamar, reclamà a la Comandància Militar de Marina un premi econòmic.

El mariner es va personar com a perjudicat en l'expedient que va obrir el jutjat marítim. Va reclamar «en el seu propi i personal benefici» contra l'armador del vaixell assistit, i li va exigir 108 milions de pessetes (el 10% de la càrrega salvada) com a premi del rescat per la seva intervenció en el succés. Aquesta petició motivà un gran perjudici per a l'empresa pública, que estava en negociacions amb l'asseguradora per reclamar-li les despeses del rescat. L'empresa va decidir acomiadar el capità.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris