muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El ministre Matas acusa el Pacte de «deixar perdre» subvencions de Madrid

Diu que amb la implantació de l'ecotaxa, el Govern illenc no veu altres vies de finançament

«És prou evident que les Illes Balears sempre s'han trobat en una situació de marginalitat. No obstant això, puc assegurar que hi ha governs que treballen perquè el finançament els arribi i altres, com el balear, que tan sols els interessa treure un resultat mediàtic i en cap cas, treballar per solucionar els problemes», així de clar es mostrà el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, quan qüestionà la via de finançament que segueix l'actual Govern de les Illes Balears, com ara l'impost de l'ecotaxa. En aquest sentit, Matas va explicar que l'Executiu autonòmic ha deixat perdre molts diners de Madrid i va posar l'exemple «d'un pla de carreteres que es troba en l'oblit», així com «els dotze mil milions de pessetes que no s'han utilitzat en el pla de reutilització d'aigües depurades», i afegí que «tots aquests diners que les Balears menyspreen, se n'aniran a altres comunitats de l'Estat espanyol».

El polèmic Pla Hidrològic Nacional, l'estratègia de desenvolupament sostenible, l'anul·lació de l'impost ecològic a les Balears per part del Tribunal Constitucional, l'ecotaxa, les relacions del Partit Popular amb Unió Mallorquina, i fins i tot el fracàs del protocol de Kioto sobre la reducció mundial de la contaminació atmosfèrica, foren alguns dels temes que centraren el col·loqui mantingut la nit de dissabte passat, en el restaurant s'Era de Pula a Son Servera. Una tertúlia que va tenir la presència de Javier Arenas, secretari general del PP; Jaume Matas, ministre de Medi Ambient; Eduardo Zaplana, president de la Comunitat Valenciana; Catalina Cirer, delegada de Govern; Joan Fageda, batle de Palma, entre altres personalitats polítiques destacades del PP.

El moderador del col·loqui fou el periodista Pedro J. Ramírez, que hi assistí acompanyat per la seva esposa, la popular dissenyadora Àgata Ruiz de la Prada. Miquel Serra, director general de Publicacions del Grup Serra i Pedro Comas, director d'Última Hora, també assistiren a la tertúlia, així com Luis F. Fidalgo, director d'El Mundo. Arenas i Matas lliuraren dures crítiques a l'ecoimpost que vol implantar el Govern d'Antich. Si el primer va dir que l'ecotaxa «no és ni eco, ni és taxa», el segon la qualificà de «mesura que respon a la voluntat d'omplir de contingut un programa de govern que no existeix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris