muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Ovacions per al PNB i per a Rafel de Lacy

Jaume Matas suportà amb estoïcisme les crítiques de Maria Antònia Munar al Govern central

El discurs de Maria Antònia Munar oblidà el seu guió i fiblà els polítics presents d'altres partits illencs: contràriament al costum, just Eberhard Groske es lliurà de les crítiques presidencials als seus companys de govern. Conciliadora amb el coordinador d'EU, Munar s'adreçà a ell en correcte castellà. Pere Sampol i Mateu Morro (PSM) feren bé de no desplaçar-se al Conservatori, on se celebrà el vuitè Congrés (o més del setè, com reconegué Maximilià Morales): Joan Antoni Salas hagué d'empassar-se tot sol les molt aplaudides diatribes de Munar contra el projecte del palau de congressos i contra la llei de comerç.

Però fou Jaume Matas qui hagué de millorar el seu rostre de pòquer, el qual hagué d'adoptar després de dos o tres somriures: el dèficit de finançament per a les Illes (i la negativa a ser tan solidaris com perquè les comunitats a les quals arriben els doblers balears passin davant de les Balears en les inversions), la manca de respostes estatals per al problema de l'aigua, l'energia i altres tòpics del discurs d'UM feren que el ministre de Medi Ambient es veiés obligat a dir que «respecta» el discurs ja conegut de Munar.

Li mancà remetre's al diari de sessions del Parlament balear per conèixer la seva rèplica. Tampoc Francesc Antich no deixà de rebre algunes estirades d'orella per part de la presidenta d'UM; però foren més les flors que les crítiques, i aquestes arribaren contra el pacte antiterrorista signat pel seu partit estatal i el PP. No es pot excloure el nacionalisme de la lluita, perquè «tots volem la pau», afirmà Munar.

No fou casualitat que una de les intervencions de cortesia més aplaudides ahir fou la de la número dos del PNB, Josune Ariztondo. Just Rafel de Lacy i Josep Melià (a més, és clar, de Munar) superaren la quota basca d'aplaudiment. Per cert que la notícia de pacte garantit amb Inme també generà ovacions per a Pedro Román, al qual molts veien ahir per primera vegada. Al «verd» Jordi López ni se'l veia, igualment que a Josep Joan Cardona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris