algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El ramadà, del Marroc a Cala Rajada

Simohame Dardour i Amina Abouabdellah continuen la tradicional pràctica lluny de la seva terra

Conservar les arrels i tradicions lluny del país on s'ha nascut és una vivència difícil i moltes vegades dura. El matrimoni integrat pels marroquins Simohame Dardour i Amina Abouabdellah conten la seva experiència per la pràctica del ramadà a Cala Rajada. El matrimoni explica que aquestes dates són molt especials per ells perquè celebren el ramadà tot i que estan trists perquè són lluny de la seva terra i de la seva família.

El ramadà és el mes sagrat per als que practiquen la creença islàmica, ja que durant aquest temps rememoren el moment en què Al·là comunicà la religió als humans a través de Mahoma. Conten les Escriptures que durant aquest temps l'Alcorà està obert i que si una persona mor en aquestes dates, la seva ànima se'n va directament al paradís.

El vint-i-setè dia del ramadà es produeix la nit del destí, els àngels baixen del cel i és llavors quan els fidels demanen desigs ja que aquests es multipliquen per mil mesos, per aquesta mateixa raó, els que practiquen la religió islàmica aprofiten també per demanar perdó pels pecats.

El període del ramadà es mesura per les llunes, aquest any va començar el passat 25 de novembre i acabarà el dia de Nadal cristià que coincideix amb la lluna nova. La pràctica del ramadà consisteix en què des de la sortida fins a la posta del sol les persones no poden ni menjar ni beure res de res.

Tampoc no poden fumar, ni concedir-se cap altre tipus de plaer. Només els vells, els malalts, els nins i les dones embarassades estan exempts de practicar aquest dejuni. Un cop el sol es pon, més o menys a les 17.30 hores del capvespre, la dona de la casa prepara una gran taula amb els més suculents menjars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris